Reservaat

Doode Bemde

 Reservaat - uitbreiding

Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege keurde eind 2015 een uitbreiding van natuurreservaat Doode Bemde goed.

Het erkend natuurreservaat, gelegen in de gemeenten Bertem, Huldenberg en Oud-Heverlee, werd uitgebreid met een oppervlakte van 9ha en 46a.

De totaal erkende oppervlakte komt door deze uitbreiding op 285ha.


Het begon einde 1980 met de aankoop van “de weide van Vonckx”, gelegen tussen de parking in de Reigersstraat en de Spoorweg Leuven-Ottignies.


De totale door VHM beheerde oppervlakte bedraagt ongeveer 300 ha. Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw zal de erkende percelen beheren volgens een goedgekeurd beheerplan.


Kaas- en Spaghetti-avond ten voordele van de Doode Bemde


We kunnen terugblikken op een fantastisch geslaagde Kaas- en Spaghetti-avond ten voordele van natuurreservaat De Doode Bemde. Met meer dan 600 bezoekers was er de hele avond een zeer gezellige drukte in een volle zaal. Heel leuk om te zien dat de Doode Bemde zoveel sympathisanten heeft. Bedankt aan iedereen die aanwezig was.


Een extra dankwoord aan de talrijke vrijwilligers die zich hebben ingezet voor dit evenement en zeker ook aan de vele gulle sponsors! We kijken al uit naar volgend jaar.


De Kaas- en Spaghetti-avond 2019 had plaats op zaterdag 23 februari  in GC De Roosenberg in Oud-Heverlee.

Hieronder enkele sfeerfoto's.
Infocentrum VHM

Waversebaan 66 (1ste verdieping)

3001 Heverlee

Tel: 016/23.05.58

Ondernemingsnummer: BE0410963957

RPR Leuven